Lentenieuwtjes uit Zevenbergen.

We zijn alweer twee maand verder, de lage moestuinbak is er intussen ook, maar het weer is niet echt denderend voor mensen met groene vingers. En toch hebben we intussen ons plantenruilkastje terug open verklaard en zijn we vol goeie moed beginnen zaaien en planten in ons mini stadsmoestuintje. We hebben zelfs al onze eerste oogst binnengehaald: lekkere radijsjes.

Het ruilkastje verrast ons soms met jonge plantjes die we kunnen uitplanten in onze hoge of lage bak. Zo staan er inmiddels ook 2 kropslaatjes in wording en plantte ik gisteren 3 tomatenplantjes bij.

De rucola is stilaan bruikbaar en ook de spinazie lijkt het naar haar zin te hebben. De plantuitjes van Hugo doen het super.

In de crea dacht ik ook aan de moestuin, zoals je hieronder kunt zien.

de kippetjes van Koen en Ade zorgden voor extra activiteit…door de overvloed aan eitjes dacht ik eraan om Zevenbergen Advocaat te maken…en hij is super lekker!!

Het “warmshower” seizoen is ook opnieuw van start gegaan, zo hadden we reeds 2 koppels die langskwamen, waarvan de laatste al 4 jaar de wereld aan het rondfietsen zijn.

Er valt hier altijd wel iets te beleven, is het niet in de moestuin, dan is het in de crea, of we plannen een gezamelijke uitstap. Zo gingen we reeds de grens van Nederland over om lekkere asperges te halen in Eede met de drie vrouwen, en samen met Catherine speurden we naar 2dehandsboeken in De Krook in Gent.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.